In timp ce Ministerul Educatiei face orice numai ca sa reformeze cumva invatamantul, majoritatea cadrelor didactice au o parere cutremuratoare despre unul dintre cele mai importante examene ale vietii. In urma Bacaralaureatului orice elev obtine o atestare a nivelului mediu de cunostinte generale, garantat MEdCT, pentru a putea fi incadrat intr-un anumit post sau pentru a putea merge mai departe la o universitate cu scopul aprofundarii si specializarii. Un sondaj realizat de Intuitext releva faptul ca tocmai cadrele didactice nu garanteaza pentru elevii care ies de pe bancile scolii dupa 12 ani de invatamant. In opinia a 78,77% dintre cadrele didactice, notele de la Bacalaureat nu sunt in concordanta cu nivelul de pregatire al elevilor, potrivit unui sondaj realizat online de Intuitext in legatura cu prima sesiune a examenului din acest an, informeaza A.M.Press. Notele de la Bacalaureat corespund cu nivelul de pregatire al elevilor dupa parerea a 11,64% dintre cei care au participat la sondaj, in timp ce 9,59% dintre respondenti au spus ca nu pot aprecia. Organizarea examenului de Bacalaureat din acest an a fost la fel cu cea din anii precedenti dupa parerea a 61,25% dintre cei care au raspuns la sondaj, mai slaba pentru 23,15% dintre acestia si mai buna in opinia a 6,65% dintre participanti, restul de 8,95% declarand ca nu pot aprecia.
Gradul de dificultate al subiectelor comparativ cu anii precedenti, la nivel general, la toate disciplinele, a fost unul mediu, dupa parerea a 54,60% dintre participantii la sondaj, ridicat in opinia a 26,34% dintre respondenti si scazut dupa aprecierea a 3,58% dintre cei care au luat parte la cercetare. In ceea ce priveste sistemul de notare de la Bacalaureat din acest an, 60,10% dintre respondenti au apreciat ca acesta a fost la fel cu cel din anii anteriori, 22,12% au spus ca a fost mai putin obiectiv, iar 6,14% mai obiectiv. 59% dintre participanti au opinat ca subiectele au fost in concordanta cu programa anuntata de Ministerul Educatiei, iar 20% au apreciat ca nu.
Marul discordiei: Banii de protocol
In legatura cu banii de protocol primiti de la elevi, 53,07% dintre respondenti au declarat ca protocolul ar trebui suportat de inspectoratul scolar sau de minister, 21,87% au spus ca elevii nu ar trebui sa dea bani de protocol pentru comisie, iar 15,98% au afirmat ca nu este nevoie de protocol. 5,24% dintre cei care au luat parte la sondaj au declarat ca banii de protocol provin din fondul scolii si sunt destinati pentru buna organizare a examenului, iar 3,84% au spus ca nu pot aprecia. La sondaj au luat parte 1.100 de cadre didactice din intreaga tara.
Sursa: Cronica romana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu